jueves, 30 de abril de 2015

"Hi ha llocs del nostre país que millor no anar-hi gaire"


Ahir al Casal Cultural de Mollet es va fer un debat organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana sota el títol “Vol Mollet un país nou?” Van assistir representants d’ERC, CiU, la CUP i Podem-ICV-EUA. PSC, Ciutadans i PP van declinar la invitació. La moderadora va informar que el PSC va refusar la invitació perquè considera que aquest debat s’ha de fer per a les eleccions del 27 de setembre i que ara toca debatre sobre política municipal.

El debat no va tenir gaire interès. La retòrica habitual: la llibertat de Catalunya, serem un país lliure, uns; ni esquerra ni dreta, sinó “los de arriba y los de abajo”, un altre. I l’altre, sense comentaris.

De tot el debat, l’únic que em va sobtar una mica va ser aquesta frase del candidat de CiU:
“Entenc jo que la independència de Catalunya es decidirà a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Per tant hem de treballar i posar tots els esforços, com us he dit, per estar al costat de la gent, per convèncer aquells indecisos, per mirar quin és el cost d’oportunitat d’on ens convé anar més a fer les explicacions, perquè possiblement hi ha llocs del nostre país que millor no anar-hi gaire perquè en lloc de crear un sentiment de pertinença a aquest país, de “volguer" la independència, es pot tirar al revés i podem generar vots en contra d’aquesta independència”.

Avui, he entès el seu profund significat. @jrteruel ha tuitejat aquest gràfic:"Hi ha llocs del nostre país als quals millor no anar", no sigui que es desperti en els catalans que hi viuen el desig d'exercir el "dret a decidir" i el procés se'n vagi en orris.

No hay comentarios:

Publicar un comentario